Muffinki marchewkowe
Witam :)
Zdrowe i pyszne marchewkowe babeczki z obniżoną zawartością kalorii :)
Przepis
- 4 średnie marchewki
- 300 g mąki
- 130 g margaryny
- 3 jaja
- 130 g cukru ( bądź słodzika )
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0, 5 łyżeczki sody
- 0,5 łyżeczki soli
- 1- 1,5 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki wody
Przygotowanie:
1. W misce mieszamy suche składniki ( mąka, cukier, proszek do pieczenia, sól, soda, cukier, cynamon ).
2. Margarynę rozpuszczamy na ogniu.
3. Marchewkę zetrzeć na średnim oczku .
4. Do przestudzonej margaryny dodajemy jaja i roztrzepujemy.
5. Do margaryny i jajek dodajemy startą marchew, mieszamy. Następnie łączymy wszystkie składniki ze sobą.
6. Masę przekładamy do posmarowanych olejem foremek.
7. Foremki z masą wkładamy do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut :)
Gotowe :)
- cukier puder
- sok z cytryny
Komentarze
Prześlij komentarz