Ryba w cieście francuskim
Witam!
Uwielbiam robić proste jednocześnie smaczne potrawy. Dziś ryba w cieście francuskim i warzywami, u mnie był mintaj. :)
Przepis:
Składniki:
- ciasto francuskie
- ryba
- cebula
- papryka
- przyprawy
- dodałam ostry sos
- jajko
- Rybę kroję w niewielkie kawałki i odkładam na talerz.
- Doprawiam .
- Kroje paprykę i cebule, dokładam do ryb.
- Odstawiam na około godzinę do lodówki.
- Ciasto francuskie kroję w prostokąty. Ciasto dodatkowo można rozwałkować na cieńsze.
- Musi się zmieścić na jednej połowie ryba, drugą połową przykryć i muszą zostać wolne brzegi.
- Brzegi dociskam widelcem, żeby ciasto się skleiło.
- Ciasto smaruje roztrzepanym jajkiem.
- Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 30 min.
Komentarze
Prześlij komentarz