Kotleciki z kalafiora i piersi kurczaka


Składniki:
(ok 12 sztuk)
  • 500 g kalafiora (1 sztuka)
  • 150 g piersi kurczaka
  • 1 jajko
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • Sól 
  • Pieprz
  • Vegeta
Panierka:
  • 1 jajko
  • ok 5 łyżek mąki pszennej
Przygotowanie:
  1. Gotuję kalafiora w osolonej wodzie. Pierś kroję w drobną kostkę.
  2. Ugotowanego kalafiora blenduję z piersią kurczaka na gładką masę.
  3. Dodaję jajko, natkę pietruszki, koperek, doprawiam i mieszam (jeżeli masa będzie rzadka, należy dodać mąki).
  4. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju.
  5. Formuję kotlety z masy, otaczam w mące, jajku i ponownie w mące.
  6. Kotleciki smażę na małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut na jedną stronę.




Komentarze

Popularne posty