Zupa dyniowa
Składniki:
- 1/2 małej dyni np. Hokkaido (ok. 500 g)
- 2 marchewki
- 1 cebula pokrojona w plasterki
- 2 ząbki czosnku
- 2 szklanki (500 ml) bulionu warzywnego lub drobiowego
- Sól, pieprz, kurkuma, imbir i papryka chilli
Usuń miąższ z dyni i pokrój w kostkę. Marchewki obierz i pokrój w kostkę
W wysokim garnku delikatnie podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj dynię oraz marchewkę i podsmaż około 3 minuty na średnim ogniu.
Wlej bulion, dopraw i gotuj około 20 minut (co jakiś czas mieszaj).
Jeżeli warzywa będą już miękkie, zmiksuj blenderem na gładko. Jeżeli zupa będzie bardzo gęsta, dodaj stopniowo bulion.
Jeżeli szukacie sprawdzonej apteki internetowej, to ze swojej strony mogę Wam zdecydowanie polecić https://aptekacentrum.lublin.pl , ponieważ mają bardzo dobre ceny. Czy ktoś z Was również korzysta z tej taniej apteki internetowej?
OdpowiedzUsuń