Drożdżowy chlebek odrywany
Drożdżowy chlebek odrywany
Składniki:
- 25 gram drożdży
- Pół szklanki mleka
- 0,5 kg mąki
- 2 małe jajka
- Pół szklanki mleka
Dodatkowo:
- Ser żółty
- Wędlina
- Papryczka chilli
- Serek Apetina o smaku pomidorów i bazylii
- Pesto czerwone
Przygotowanie:
Ciasto:
Ciasto:
- Do miski wsypuje 3/4 szklanki mąki.
- Rozdrabniam drożdże w ciepłym mleku.
- Następnie łącze drożdże i mleko z mąką (3/4 szklanki), mieszam i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
- Kiedy rozczyn urośnie dodaje do niego pozostałe składniki, mieszam.
- Ponownie odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
- Kiedy ciasto podrośnie wyrabiam je rękoma, podsypując mąką.
- Z gotowego ciasta odrywam kawałki, spłaszczam kładę na nie farsz i formuje kulki.
Farsz:
Komentarze
Prześlij komentarz