Śmietankowe muszelki
Składniki:
(10 sztuk)
- 150 gram piersi z kurczaka
- Pół opakowania serka śmietankowego Apetina
- Jogurt grecki albo jogurt naturalny
- Makaron - muszelki ( żytne z pełnego ziarna )
- 2 ząbki czosnku
- Cebulka
- 2 małe ogórki konserwowe
- Olej do smażenia
Przyprawy:
- czosnek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Makaron gotuje al dente.
- Pierś kroję na bardzo drobną kostkę albo mielę. Doprawiam i smażę z cebulką,
- Czosnek i ogórki kroję na malutką kosteczkę.
- Jogurt, serek śmietankowy, czosnek i przyprawy dokładnie mieszam. Następnie dodaję pierś, ogórki i mieszam.
- Muszelki faszeruje, wkładam do naczynia żaroodpornego i piekę około 20 minut w 180 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz