Burgery z makrelą i szpinakiem


Składniki:
(4 sztuki)

  • 150 gram szpinaku mrożonego Hortex
  • 100 gram makreli wędzonej 
  • 1 jajko
  • 30 gram kaszy kuskus 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • Sól
  • Pieprz
Przygotowanie:
  1. Kaszę zalewam wrzątkiem.
  2. Szpinak rozpuszczam i odsączam z wody, do jak najmniejszej ilości. 
  3. Cebulę i czosnek drobno siekam i podsmażam z rozdrobnioną makrelą.
  4. W misce łączę: kaszę kuskus, szpinak, podsmażoną makrelę z cebulą i czosnkiem, dodaję jajko, mieszam i doprawiam. 
  5. Na patelnię wlewam niewielką ilość oleju i rozprowadzam po całości. 
  6. Łyżką nakładam na patelnie niewielkie porcje masy i formuje okrągłe burgery.
  7. Smażę na średnim ogniu około 8-10 minut na stronę.



Kolorowy i wiosenny stół z Hortex

Komentarze

Popularne posty