Burgery z makrelą i szpinakiem
Składniki:
(4 sztuki)
- 150 gram szpinaku mrożonego Hortex
- 100 gram makreli wędzonej
- 1 jajko
- 30 gram kaszy kuskus
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała cebula
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
- Kaszę zalewam wrzątkiem.
- Szpinak rozpuszczam i odsączam z wody, do jak najmniejszej ilości.
- Cebulę i czosnek drobno siekam i podsmażam z rozdrobnioną makrelą.
- W misce łączę: kaszę kuskus, szpinak, podsmażoną makrelę z cebulą i czosnkiem, dodaję jajko, mieszam i doprawiam.
- Na patelnię wlewam niewielką ilość oleju i rozprowadzam po całości.
- Łyżką nakładam na patelnie niewielkie porcje masy i formuje okrągłe burgery.
- Smażę na średnim ogniu około 8-10 minut na stronę.
Komentarze
Prześlij komentarz