Muszelki nadziewane mięsem drobiowym i szpinakiem
Muszelki nadziewane mięsem drobiowym i szpinakiem.
Składniki:
( 8 muszelek )
- 250 g piersi z kurczaka
- Makaron - muszelki ( żytni z pełnego ziarna )
- 200 g szpinaku mrożonego - Hortex
- 1 pomidor
- 2 ząbki czosnku
- Pół cebuli
- 2 łyżki ketchupu
- Ser mozzarella
- Olej do smażenia
Przyprawy:
- Sól
- Pieprz
- Czosnek
- Przyprawa do gyrosa
- Bazylia
Przygotowanie:
- Makaron gotuję al dente.
- Rozmrażam szpinak.
- Pierś mielę albo bardzo drobno kroję i doprawiam.
- Czosnek i cebulę podsmażam i dodaję pierś.
- Do usmażonej piersi dodaję szpinak i pokrojonego pomidora.
- Faszeruję muszelki pozostawiając odrobinę farszu na patelni.
- Do pozostałej części farszu dodaję ketchup i około pół szklanki wody, chwilę gotuję i polewam muszelki.
- Mozzarellę rozrywam i rozkładam na muszelki.
- Całość wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, na około 15 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz