Pieczony omlet z warzywami na patelnię
Pieczony omlet z warzywami na patelnie, ze szpinakiem - Hortex :)
Składniki:
- 200 g warzyw na patelnię ze szpinakiem - Hortex
- 3 białka jaj
- 1 łyżka mąki
- Przyprawy ( sól, pieprz, oregano, koperek wedle uznania )
Przygotowanie:
- Warzywa rozmrażam na patelni, na dużym ogniu, przez około 10 min ( co jakiś czas mieszam )
- Patelnię z warzywami zdejmuję z ognia.
- Na patelnię z warzywami wbijam jaja, mąkę, mieszam i przyprawiam.
- Całość przelewam do formy.
- Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15- 20 min.
Można również zrobić zwykłego omleta na patelni bez przelewania do formy.
Komentarze
Prześlij komentarz