Ryba w cieście francuskim
Witam! 
Uwielbiam robić proste jednocześnie smaczne potrawy.  Dziś ryba w cieście francuskim i warzywami, u mnie był mintaj. :)
Przepis:
Składniki:
- ciasto francuskie
 - ryba
 - cebula
 - papryka
 - przyprawy
 - dodałam ostry sos
 - jajko
 
- Rybę kroję w niewielkie kawałki i odkładam na talerz.
 - Doprawiam .
 - Kroje paprykę i cebule, dokładam do ryb.
 - Odstawiam na około godzinę do lodówki.
 - Ciasto francuskie kroję w prostokąty. Ciasto dodatkowo można rozwałkować na cieńsze.
 - Musi się zmieścić na jednej połowie ryba, drugą połową przykryć i muszą zostać wolne brzegi.
 - Brzegi dociskam widelcem, żeby ciasto się skleiło.
 - Ciasto smaruje roztrzepanym jajkiem.
 - Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 30 min.
 
Komentarze
Prześlij komentarz