poniedziałek, 17 października 2016

Ryba w cieście francuskim

Witam! 
Uwielbiam robić proste jednocześnie smaczne potrawy.  Dziś ryba w cieście francuskim i warzywami, u mnie był mintaj. :)


Przepis:
Składniki:
  • ciasto francuskie
  • ryba
  • cebula
  • papryka
  • przyprawy 
  • dodałam ostry sos
  • jajko
Przepis:
  1.  Rybę kroję w niewielkie kawałki i odkładam na talerz.
  2. Doprawiam .
  3. Kroje paprykę i cebule, dokładam do ryb.
  4. Odstawiam na około godzinę do lodówki.
  5. Ciasto francuskie kroję w prostokąty. Ciasto dodatkowo można rozwałkować na cieńsze.
  6. Musi się zmieścić na jednej połowie ryba, drugą połową przykryć i muszą zostać wolne brzegi.
  7. Brzegi dociskam widelcem, żeby ciasto się skleiło.
  8. Ciasto smaruje roztrzepanym jajkiem.
  9. Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 30 min




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz