poniedziałek, 17 października 2016

Ryba w cieście francuskim

Witam! 
Uwielbiam robić proste jednocześnie smaczne potrawy.  Dziś ryba w cieście francuskim i warzywami, u mnie był mintaj. :)


Przepis:
Składniki:
  • ciasto francuskie
  • ryba
  • cebula
  • papryka
  • przyprawy 
  • dodałam ostry sos
  • jajko
Przepis:
  1.  Rybę kroję w niewielkie kawałki i odkładam na talerz.
  2. Doprawiam .
  3. Kroje paprykę i cebule, dokładam do ryb.
  4. Odstawiam na około godzinę do lodówki.
  5. Ciasto francuskie kroję w prostokąty. Ciasto dodatkowo można rozwałkować na cieńsze.
  6. Musi się zmieścić na jednej połowie ryba, drugą połową przykryć i muszą zostać wolne brzegi.
  7. Brzegi dociskam widelcem, żeby ciasto się skleiło.
  8. Ciasto smaruje roztrzepanym jajkiem.
  9. Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 30 min