Bruschetta Italiana

 Korzystając z pięknej pogody, dzisiejszego dnia wraz z moją rodziną postanowiliśmy wybrać się na długą wycieczkę wzdłuż klifów. Wpadliśmy na pomysł, aby wziąć ze sobą grilla i w pięknych okolicznościach natury zjeść coś pysznego. Pierwsze co przyszło mi do głowy to przygotować bruschetty.



Ciepłe ciabatty w otoczeniu pesto, ciągnącego się sera mozzarella i pomidorków-to był bardzo dobry wybór!



Składniki:
(4 porcje)
  • 2 bułki ciabatty
  • 1 opakowanie sera mozzarella Galbani
  • Ok 10 pomidorków cherry
  • Pesto bazyliowe
  • Natka pietruszki
Przygotowanie:
(Na grillu)
  1. Pomidorki połóż wcześniej na grilla żeby się podpiekły.
  2. Bułki przekrój na pół posmaruj pesto, mozzarellę pokrój w plastry i połóż na bułki.
  3. Ciabatty połóż na grilla pozostaw do momentu rozpuszczenia się sera (możesz przykryć je folią aluminiową wtedy szybciej dojdą).
  4. Obserwuj, aby nie przypaliły się od dołu. 
  5. Na wierzch połóż pomidorki i pietruszkę.
Można również wykonać je w piekarniku. Zasada przygotowywania jest dosłowne taka sama. 




Włoska strona lata z Galbani

Komentarze

Popularne posty