Bruschetta Italiana
Korzystając z pięknej pogody, dzisiejszego dnia wraz z moją rodziną postanowiliśmy wybrać się na długą wycieczkę wzdłuż klifów. Wpadliśmy na pomysł, aby wziąć ze sobą grilla i w pięknych okolicznościach natury zjeść coś pysznego. Pierwsze co przyszło mi do głowy to przygotować bruschetty.
Ciepłe ciabatty w otoczeniu pesto, ciągnącego się sera mozzarella i pomidorków-to był bardzo dobry wybór!
(4 porcje)
- 2 bułki ciabatty
- 1 opakowanie sera mozzarella Galbani
- Ok 10 pomidorków cherry
- Pesto bazyliowe
- Natka pietruszki
Przygotowanie:
(Na grillu)
- Pomidorki połóż wcześniej na grilla żeby się podpiekły.
- Bułki przekrój na pół posmaruj pesto, mozzarellę pokrój w plastry i połóż na bułki.
- Ciabatty połóż na grilla pozostaw do momentu rozpuszczenia się sera (możesz przykryć je folią aluminiową wtedy szybciej dojdą).
- Obserwuj, aby nie przypaliły się od dołu.
- Na wierzch połóż pomidorki i pietruszkę.
Można również wykonać je w piekarniku. Zasada przygotowywania jest dosłowne taka sama.
Komentarze
Prześlij komentarz