Spaghetti z anchois i mozzarellą
Składniki:
(2 porcje)
- 150 gram makaronu spaghetti
- 50 gram bułki tartej
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- 125 gram mozzarelli Galbani
- 5-6 sztuk filecików anchois
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- Rukola
- 1 łyżka masła
- Sól
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj wedle instrukcji na opakowaniu.
- Bułkę tartą podsmaż na złoty kolor i przełóż na talerz.
- Czosnek i papryczkę chilli pokrój na drobną kostkę i podsmaż.
- Rybki pokrój na mniejsze kawałki i dołóż na patelnię do czosnku i papryki. Chwilę podsmaż, następnie dołóż ugotowany makaron. Wymieszaj i podlej niewielką ilością wody.
- Jeżeli makaron jest za mało słony albo ostry - dopraw.
- Mozzarellę pokrój albo porozrywaj i dołóż na patelnię.
- Makaron wyłóż na talerze, posyp wczesniej przygotowaną bułką tartą i rukolą.
Komentarze
Prześlij komentarz