Spaghetti z anchois i mozzarellą
Składniki:
(2 porcje)
- 150 gram makaronu spaghetti
 - 50 gram bułki tartej
 - 3 ząbki czosnku
 - 1 papryczka chilli
 - 125 gram mozzarelli Galbani
 - 5-6 sztuk filecików anchois
 - 4 łyżki oliwy z oliwek
 - Rukola
 - 1 łyżka masła
 - Sól
 
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj wedle instrukcji na opakowaniu.
 - Bułkę tartą podsmaż na złoty kolor i przełóż na talerz.
 - Czosnek i papryczkę chilli pokrój na drobną kostkę i podsmaż.
 - Rybki pokrój na mniejsze kawałki i dołóż na patelnię do czosnku i papryki. Chwilę podsmaż, następnie dołóż ugotowany makaron. Wymieszaj i podlej niewielką ilością wody.
 - Jeżeli makaron jest za mało słony albo ostry - dopraw.
 - Mozzarellę pokrój albo porozrywaj i dołóż na patelnię.
 - Makaron wyłóż na talerze, posyp wczesniej przygotowaną bułką tartą i rukolą.
 



Komentarze
Prześlij komentarz