Spaghetti z anchois i mozzarellą


Składniki:
(2 porcje)
  • 150 gram makaronu spaghetti
  • 50 gram bułki tartej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 125 gram mozzarelli Galbani
  • 5-6 sztuk filecików anchois
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Rukola
  • 1 łyżka masła
  • Sól
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj wedle instrukcji na opakowaniu.
  2. Bułkę tartą podsmaż na złoty kolor i przełóż na talerz.
  3. Czosnek i papryczkę chilli pokrój na drobną kostkę i podsmaż.
  4. Rybki pokrój na mniejsze kawałki i dołóż na patelnię do czosnku i papryki. Chwilę podsmaż, następnie dołóż ugotowany makaron. Wymieszaj i podlej niewielką ilością wody.
  5. Jeżeli makaron jest za mało słony albo ostry - dopraw.
  6. Mozzarellę pokrój albo porozrywaj i dołóż na patelnię.
  7. Makaron wyłóż na talerze, posyp wczesniej przygotowaną bułką tartą i rukolą. 





Włoska strona lata z Galbani

Komentarze

Popularne posty