Pierś z pieczarkami, dynią i bulionem


Składniki:

  • 150 gram piersi kurczaka
  • 30 gram ryżu
  • 150 gram dyni
  • 150 gram pieczarek
  • 1 cebula
  • 100 ml bulionu warzywnego Krakus
  • Sól
  • Pieprz
Przygotowanie:
  1. Filet z kurczaka kroję w kostkę. 
  2. Cebulę kroję w piórka. Smażę na małym ogniu co chwilę mieszam aż się zeszkli, przez około 5 minut. Dodaję kurczaka, doprawiam solą i pieprzem.
  3. Dynię oraz pieczarki kroję i dodaję na patelnię, na około 5 min.
  4. Wlewam bulion i wsypuję suchy ryż.
  5. Gotuję do momentu aż ryż wchłonie wodę i będzie miękki. 



Gotuj z Krakusem #smacznie i szybko!

Komentarze

Popularne posty