Kruche ciasto
Składniki:
- 40 gram mąki żytniej typ 2000
- 30 gram mąki kokosowej
- 10 gram mąki ziemniaczanej
- 3 żółtka jaj
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 3 łyżki miodu
- 200 gram dżemu truskawkowego Łowicz
- 50 gram białej czekolady
- Musli
- Jagody goi
- 2 łyżki mleka
Przygotowanie:
Ciasto:
Ciasto:
- Mąki mieszam z jajkami, olejem i miodem, ugniatam aż ciasto będzie gładkie i nie będzie się rozlatywać ( jeżeli ciasto przykleja się do dłoni, podsypuję mąką).
- Rozwałkowuję ciasto na wielkość blaszki ( grubość ciasta około 0,5/1 cm )
- Wstawiam do piekarnika na 30 minut, temperatura 180 stopni Celsjusza.
- Całą powierzchnię smaruję dżemem truskawkowym Łowicz.
- Posypuję po całej długości musli.
- Czekoladę rozpuszczam w wodzie albo w mikrofalówce z dwiema łyżkami mleka.
- Na koniec polewam ciasto czekoladą, posypuję jagody goi i odkładam do lodówki na minimum godzinę.
Komentarze
Prześlij komentarz