Pankejki budyniowe

Składniki:
(3 porcje)

  • 3 jajka
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 2 czubate łyżki mąki 
  • 2 łyżeczki ksylitolu 
  • Szczypta proszku do pieczenia 
Dodatkowo:
  • Czekolada deserowa, miód, granat

Przygotowanie:
    1. Oddziel białka od żółtek i ubij białka na sztywną pianę. 
    2. Dodaj budyń, mąkę, ksylitol i proszek do pieczenia. Wymieszaj delikatnie.
    3. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Nakładaj po jednej łyżce ciasta zachowując odstępy. 
    4. Placki smaż na średnim ogniu z obu stron, aż się zarumienią.
    Podaj z ulubionymi dodatkami np. czekoladą, miodem i granatem.



    Komentarze

    Popularne posty