Pancakes z borówkami
Składniki:
(2 porcje)
- 100 g mąki pszennej
- 2 jajka
- Szczypta proszku do pieczenia
- 30 ml wody gazowanej
- 30 ml mleka
- Garść borówek
- Łyżka miodu albo inny słodzik
- Masło klarowanie do smażenia
Przygotowanie:
W misce połącz mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj jajka, wodę, mleko i miód. Ubijaj do uzyskania gładkiej masy. Wsyp borówki i delikatnie wymieszaj.
Rozgrzej patelnię, powierzchnię posmaruj olejem. Nalej porcję masy.
Gdy pojawią się pęcherzyki powietrza na powierzchni placka, przewróć go na drugą stronę. Smaż na złoty kolor.
Gdy pojawią się pęcherzyki powietrza na powierzchni placka, przewróć go na drugą stronę. Smaż na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz