Tost francuski z serkiem chrzanowym, awokado i bekonem
Składniki:
(1 porcja)
- 2 grubiej pokrojone kromki chleba pełnoziarnistego
- 1/2 awokado
- 2 jajka
- Plaster bekonu
- Rukola
- Serek chrzanowy
- Pomidorki cherry
- Ser mozzarella albo feta
- 1 łyżka margaryny Śniadaniowej
- ok 50 ml mleka
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Tost:
Chleb pokrój w 1 -2 cm grubości kromki.
Rozbij jajko do głębokiego talerza i roztrzep z mlekiem. Dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej margarynę śniadaniową.
Na patelni rozgrzej margarynę śniadaniową.
Kromki chleba obtocz w masie jajecznej i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.
Jajko:
Przygotuj jajko poche. Przepis --> Jajo poche
Tosta posmaruj serkiem chrzanowym, połóż rukolę, bekon, awokado, ugotowane jajko, posyp serem feta abo mozzarellą.
Dodatkowo możesz podpiec pomidorki na rozgrzanej patelni.
Komentarze
Prześlij komentarz