Tost francuski z serkiem chrzanowym, awokado i bekonem

Składniki:
(1 porcja)
  • 2 grubiej pokrojone kromki chleba pełnoziarnistego 
  • 1/2 awokado 
  • 2 jajka
  • Plaster bekonu
  • Rukola
  • Serek chrzanowy
  • Pomidorki cherry
  • Ser mozzarella albo feta
  • 1 łyżka margaryny Śniadaniowej 
  • ok 50 ml mleka
  • Sól, pieprz
Przygotowanie:
Tost:
Chleb pokrój w 1 -2 cm grubości kromki.
Rozbij jajko do głębokiego talerza i roztrzep z mlekiem. Dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej margarynę śniadaniową.
Kromki chleba obtocz w masie jajecznej i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.

Jajko:
Przygotuj jajko poche. Przepis -->  Jajo poche 

Tosta posmaruj serkiem chrzanowym, połóż rukolę, bekon, awokado, ugotowane jajko, posyp serem feta abo mozzarellą. 

Dodatkowo możesz podpiec pomidorki na rozgrzanej patelni.





Wiele śniadań - jedna Śniadaniowa

Komentarze

Popularne posty