Tost francuski ze smażonymi jabłkami
Przygotowanie:
(1 porcja)
- 2 grubiej pokrojone kromki chleba
- 1 jabłko
- Garść malin
- Dżem malinowy
- Sok malinowy
- Margaryna Śniadaniowa
- Cynamon
Przygotowanie:
Tost:
Chleb pokrój w 1 -2 cm grubości kromki.
Rozbij jajko do głębokiego talerza i roztrzep z mlekiem.
Na patelni rozgrzej margarynę śniadaniową.
Na patelni rozgrzej margarynę śniadaniową.
Kromki chleba obtocz w masie jajecznej i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.
Smażone jabłko:
W garnku rozpuść łyżeczkę masła.
Jabłko pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Dopraw cynamonem, miodem albo cukrem i wlej 1/2 szklanki wody.
Smaż około 15 minut (jabłko musi być miękkie).
Tosta posmaruj dżemem, połóż maliny i polej sokiem malinowym.
Smażone jabłko:
W garnku rozpuść łyżeczkę masła.
Jabłko pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Dopraw cynamonem, miodem albo cukrem i wlej 1/2 szklanki wody.
Smaż około 15 minut (jabłko musi być miękkie).
Tosta posmaruj dżemem, połóż maliny i polej sokiem malinowym.
Komentarze
Prześlij komentarz