Tost francuski ze smażonymi jabłkami


Przygotowanie:
(1 porcja)
  • 2 grubiej pokrojone kromki chleba 
  • 1 jabłko
  • Garść malin
  • Dżem malinowy
  • Sok malinowy
  • Margaryna Śniadaniowa
  • Cynamon
Przygotowanie:

Tost:
Chleb pokrój w 1 -2 cm grubości kromki.
Rozbij jajko do głębokiego talerza i roztrzep z mlekiem.
Na patelni rozgrzej margarynę śniadaniową.
Kromki chleba obtocz w masie jajecznej i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.

Smażone jabłko:
W garnku rozpuść łyżeczkę masła.
Jabłko pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Dopraw cynamonem, miodem albo cukrem i wlej 1/2 szklanki wody.
Smaż około 15 minut (jabłko musi być miękkie).

Tosta posmaruj dżemem, połóż maliny i polej sokiem malinowym.



Wiele śniadań - jedna Śniadaniowa

Komentarze

Popularne posty