Sałatka z tuńczykiem
Składniki:
(1 porcja)
- 50 g tuńczyka z puszki
- 1 jajko
- 10 oliwek
- Garść pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki ciecierzycy
- Garść dowolnej sałaty (szpinak, roszponka, rukola)
- Ocet jabłkowy
- 1 łyżka oliwy
- Pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj jajka, ja włożyłam do wrzącej wody na 5 minut. Jeżeli wolisz, żeby jajko nie było lejące, gotuj dłużej, do 10 minut.
Oliwki i pomidorki przekrój na połówki.
Wymieszaj sałatkę, oliwki, tuńczyka, ciecierzycę i pomidorki. Połóż jajka na wierzch, polej octem, oliwą i posyp pieprzem.
Sałatka zawiera 365 kcal 23 g białka, 22 g tłuszczy, 20 g węglowodanów.
Komentarze
Prześlij komentarz