Sałatka z tuńczykiem



Składniki:
(1 porcja)

  • 50 g tuńczyka z puszki
  • 1 jajko
  • 10 oliwek
  • Garść pomidorków koktajlowych 
  • 3 łyżki ciecierzycy
  • Garść dowolnej sałaty (szpinak, roszponka, rukola)
  • Ocet jabłkowy
  • 1 łyżka oliwy 
  • Pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj jajka, ja włożyłam do wrzącej wody na 5 minut. Jeżeli wolisz, żeby jajko nie było lejące, gotuj dłużej, do 10 minut.
Oliwki i pomidorki przekrój na połówki.

Wymieszaj sałatkę, oliwki, tuńczyka, ciecierzycę i pomidorki. Połóż jajka na wierzch, polej octem, oliwą i posyp pieprzem.

Sałatka zawiera 365 kcal 23 g białka, 22 g tłuszczy, 20 g węglowodanów.


Komentarze

Popularne posty