Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym
Witam :)
Dziś przeeeeepyszny przepis na pierś w pieczarkach.
Zapraszam :)
Składniki:
(1 porcja)
- 180 gram Piersi z kurczaka
- 6-8 pieczarek
- 1 cebula
- Olej do smażenia
- Sól
- Pieprz
- Papryka ostra
- Koperek
- Makaron pełnoziarnisty
- Ser mozzarella
Przygotowanie:
- Pieczarki obieram i kroję, to samo robię z cebulą.
- Na patelnię wlewam olej, rozgrzewam, wkładam pieczarki i cebulę.
- Wlewam niewielką ilość wody, a gdy wyparuje, dolewam.
- Pierś kroję w cienkie plastry i przyprawiam.
- Po około 15 minutach na pieczarki układam pierś ( pieczarek nie wyjmuję, duszą się razem z piersią ).
- Całość duszę około 15 minut. Do momentu aż pierś i pieczarki będą gotowe. Nadal
Komentarze
Prześlij komentarz