sobota, 25 marca 2017

Ciasto bananowe

Ciasto bananowe 



Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 3/4 szklanki szklanki mąki pszennej 
  • 3/4 szklanki mąki żytniej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 120 gram oleju kokosowego ( albo roztopionej margaryny )
Bakalie:
( wedle uznania )
  • Słonecznik
  • Rodzynki
Przygotowanie:
  1. Piekarnik nagrzewam do temperatury 150 stopni.
  2. Banany rozgniatam widelcem.
  3. Olej rozpuszczam.
  4. Cukier, jaja, mąki, proszek do pieczenia i olej miksuję.
  5. Do masy dodaję rozgniecione banany i bakalie. Miksuje na małych obrotach.
  6. Ciasto wkładam do piekarnika na około godzinę.