piątek, 16 czerwca 2017

Faszerowana cukinia

Witam :)
 Przedstawiam wam mój dzisiejszy obiadek.
Przepis jest pyszny, jednocześnie bardzo prosty do wykonania - to właśnie uwielbiam *.*



Składniki:

  • 1 cukinia
  • 150 gram piersi z kurczaka
  • Pół cebuli
  • ok. 5 pieczarek
  • 1 pomidor
  • 50 gram kukurydzy z chilli Bonduelle
  • Odrobinę sera mozzarella 
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki
Przygotowanie:
  1. Cukinię kroję na pół i wyciągam łyżką środek ( nie wyrzucam )
  2. Pierś kroję w bardzo drobną kostkę, doprawiam i wrzucam na patelkę.
  3. Pokrojone pieczarki i cebulkę dorzucam do piersi i smażę pod przykryciem około 20 minut.
  4. Gdy pierś i pieczarki będą gotowe dodaję środek z cukinii ( ten który zostawiłam na początku) pokrojonego pomidora i kukurydzę. Smażę jeszcze około 10 minut ( do momentu aż woda wyparuje )
  5. Cukinie faszeruję, na wierzch wkrawam mozzarellę i natkę pietruszki. Wkładam do piekarnika na 20 / 30 min. temperatura 180 stopni.

Czy wiesz, że?


Warzywa Bonduelle są uprawiane przy minimalizowaniu środków ochrony roślin. Firma osiąga to dzięki szerokiej wiedzy ich Agronomów oraz nowoczesnym metodom uprawy, np. maszyny, które dozują środki ochrony roślin zależnie od wyglądu (np. koloru) rośliny, czyli tylko na te rośliny, które tego potrzebują.







Bonduelle - od 25 lat z Wami