środa, 26 lipca 2017

Tarta ze szpinakiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami

Witam!
Przedstawiam przepis na pyszną i banalnie prostą tartę. Zapraszam :)




Składniki :
Ciasto:

  • 4 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 100 gram mąki
  • Sól 
  • Pieprz 
  • Bazylia
Farsz:
  • ok. 150 gram mrożonego szpinaku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 3 ząbki czosnku
  • Pół kulki mozzarelli 
  • 4 suszone pomidory
  • Pomidorki koktajlowe
Przygotowanie:
  1. Do miski wsypuję wszystkie składniki na ciasto. Zagniatam i rozkładam na formę.
  2. Do rozmrożonego szpinaku dodaję jajko, mąkę, pokrojony czosnek, mozzarellę i suszone pomidory, mieszam i wlewam na ciasto.
  3. Na wierzch wkrawam pomidorki.
  4. Piekarnik nagrzewam do temperatury 190 stopni i piekę 30 minut.




 Wytrawne tarty i placki - najlepsze na letni obiad