Kotlety z brokuła

Składniki:
  • 1/2 brokułu
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki żytniej 2000
  • Sól
  • Pieprz
  • Masło klarowane 
Przygotowanie:
  1. Brokuł gotuję w osolonej wodzie 7 minut, studzę i kroję bardzo drobno.
  2. Cebulę obieram i siekam.
  3. Brokuł, cebulę, jajko i mąkę dokładnie mieszam i doprawiam.
  4. Rozgrzewam masło na patelni.
  5. Z masy formuję małe kotleciki, otaczam w niewielkiej ilości mąki i wkładam na patelnię (masa może się rozlatywać, wtedy należy dosypać odrobinę maki)
  6. Smażę pod przykryciem, na małym ogniu (około 6 min na jedną stronę)
Podałam z duszonym dorszem.









Popularne posty