piątek, 24 czerwca 2016

Gofry z mąki żytniej

Chrupiące fit gofry z mąki żytniej


Przepis:




Składniki:
Na 2 gofry
  • 40 g. mąki pełno ziarnistej żytniej 2000
  • 15 g. odżywki białkowej
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 białka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • woda ( wedle uznania )
Przygotowanie:

  1. Rozgrzewam gofrownicę.
  2. Białka ubijam na sztywno.
  3. Do piany z białek dodaje mąkę,odżywkę, kakao i proszek do pieczenia.
  4. Ciasto nie może być bardzo rzadkie, ani zbyt gęste.
  5. Jeżeli jest gęste to dolewam wody, a jeżeli rzadkie to dosypuje mąkę.
  6. Gdy ciasto jest już gotowe wlewam na gofrownicę.





1 komentarz:

  1. pychotka :D
    wyglądają mega smakowicie aż się głodna zrobiłam ;p
    pozdrawiam, muuooaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń