Gofry z mąki żytniej
Chrupiące fit gofry z mąki żytniej
Przepis:
Na 2 gofry
- 40 g. mąki pełno ziarnistej żytniej 2000
- 15 g. odżywki białkowej
- 2 łyżeczki kakao
- 2 białka
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- woda ( wedle uznania )
- Rozgrzewam gofrownicę.
- Białka ubijam na sztywno.
- Do piany z białek dodaje mąkę,odżywkę, kakao i proszek do pieczenia.
- Ciasto nie może być bardzo rzadkie, ani zbyt gęste.
- Jeżeli jest gęste to dolewam wody, a jeżeli rzadkie to dosypuje mąkę.
- Gdy ciasto jest już gotowe wlewam na gofrownicę.
pychotka :D
OdpowiedzUsuńwyglądają mega smakowicie aż się głodna zrobiłam ;p
pozdrawiam, muuooaa.blogspot.com