Kurczak w soku pomarańczowym


Składniki:
(1 porcja)

  • 150 gram piersi kurczaka
  • 150 ml soku pomarańczowego Hortex
  • 50 gram ryżu 
  • Łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa chilli (ewentualnie papryczka chilli)
  • Olej do smażenia
Dodatkowo: 
  • Fasolka szparagowa 
Przygotowanie:
  1. Ryż gotuję wedle instrukcji na opakowaniu
  2. Pierś kroję w kostkę, doprawiam solą i pieprzem. Następnie pierś otaczam w mące ziemniaczanej i smażę z posiekanym drobno czosnkiem (około 10 minut na średnim ogniu)
  3. Przelewam 150 ml soku do szklanki i mieszam z przyprawą chilli.
  4. Do podsmażonej piersi dolewam stopniowo sok pomarańczowy.
  5. Duszę do momentu, aż pierś będzie gotowa, a sok odparuje ( około 20 minut)
  6. Gotową pierś podaję z ryżem i fasolką szparagową.



Kolorowy i wiosenny stół z Hortex

Komentarze

Popularne posty