Sałatka z jajkiem
Składniki:
(2 porcje)
(2 porcje)
- 1 ogórek
- ok. 8 pomidorków koktajlowych
- Roszponka
- ok 50 g sera feta
- 2 jajka
Sos koperkowy:
- 5 łyżek wody
- 5 łyżek oliwy
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżki świeżego albo suszonego koperku
- 1/3 łyżeczki soli
- Szczypta cukru
- Świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Sos:
Wszystkie składniki wyżej wymienione wymieszaj ze sobą.
Jajka:
Ugotuj na miękko, przez 5 min od zagotowania wody.
Ogórka pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, fetę pokrusz albo pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj wszystko z roszponką (możesz użyć innej sałaty). Polej sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz