Sałatka z jajkiem

Składniki:
(2 porcje)

  • 1 ogórek
  • ok. 8 pomidorków koktajlowych
  • Roszponka
  • ok 50 g sera feta
  • 2 jajka 
Sos koperkowy:
  • 5 łyżek wody
  • 5 łyżek oliwy 
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki świeżego albo suszonego koperku
  • 1/3 łyżeczki soli 
  • Szczypta cukru 
  • Świeżo zmielony pieprz 
Przygotowanie:
Sos: 
Wszystkie składniki wyżej wymienione wymieszaj ze sobą.

Jajka:
Ugotuj na miękko, przez 5 min od zagotowania wody.


Ogórka pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, fetę pokrusz albo pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj wszystko z roszponką (możesz użyć innej sałaty).  Polej sosem. 


Komentarze

Popularne posty