Sałatka z jajkiem
Składniki:
(2 porcje)
(2 porcje)
- 1 ogórek
 - ok. 8 pomidorków koktajlowych
 - Roszponka
 - ok 50 g sera feta
 - 2 jajka
 
Sos koperkowy:
- 5 łyżek wody
 - 5 łyżek oliwy
 - 1/2 łyżeczki soku z cytryny
 - 2 łyżki świeżego albo suszonego koperku
 - 1/3 łyżeczki soli
 - Szczypta cukru
 - Świeżo zmielony pieprz
 
Przygotowanie:
Sos: 
Wszystkie składniki wyżej wymienione wymieszaj ze sobą.
Jajka:
Ugotuj na miękko, przez 5 min od zagotowania wody.
Ogórka pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, fetę pokrusz albo pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj wszystko z roszponką (możesz użyć innej sałaty).  Polej sosem. 


Komentarze
Prześlij komentarz