Morlińskie leczo

Składniki:
(4 porcje)
  • 200 g kiełbasy Morlińskiej z piersi kurczaka  
  • 1 cukinia
  • 2 papryki
  • 300 g pieczarek
  • 5 pomidorów
  • 500 g passaty
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz, ostra papryka, majeranek, koperek, pieprz ziołowy, 1 łyżka cukru
Przygotowanie:
Paprykę i dynię pokrój w kostkę, cukinię w półksiężyce, pieczarki w plasterki. Warzywa przełóż na blachę i podpiec w piekarniku. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

Kiełbasę Morlińską pokrój w kostkę, posiekaj cebulkę i czosnek.
W garnku na maśle podsmaż kiełbasę, czosnek i cebulę. Następnie wlej passatę, wkrój pomidory, dopraw i gotuj około 20 minut.

Do garnka włóż pieczone warzywa, wymieszaj, jeżeli jest taka potrzeba to dopraw. Gotuj jeszcze przez około 10 minut i gotowe! 





Kiełbasy Morlińskie sprawdzą się w kuchni

Komentarze

Popularne posty