Morlińskie leczo
Składniki:
(4 porcje)
- 200 g kiełbasy Morlińskiej z piersi kurczaka
- 1 cukinia
- 2 papryki
- 300 g pieczarek
- 5 pomidorów
- 500 g passaty
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- Sól, pieprz, ostra papryka, majeranek, koperek, pieprz ziołowy, 1 łyżka cukru
Przygotowanie:
Paprykę i dynię pokrój w kostkę, cukinię w półksiężyce, pieczarki w plasterki. Warzywa przełóż na blachę i podpiec w piekarniku. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
Kiełbasę Morlińską pokrój w kostkę, posiekaj cebulkę i czosnek.
W garnku na maśle podsmaż kiełbasę, czosnek i cebulę. Następnie wlej passatę, wkrój pomidory, dopraw i gotuj około 20 minut.
Do garnka włóż pieczone warzywa, wymieszaj, jeżeli jest taka potrzeba to dopraw. Gotuj jeszcze przez około 10 minut i gotowe!
Kiełbasę Morlińską pokrój w kostkę, posiekaj cebulkę i czosnek.
W garnku na maśle podsmaż kiełbasę, czosnek i cebulę. Następnie wlej passatę, wkrój pomidory, dopraw i gotuj około 20 minut.
Do garnka włóż pieczone warzywa, wymieszaj, jeżeli jest taka potrzeba to dopraw. Gotuj jeszcze przez około 10 minut i gotowe!
Komentarze
Prześlij komentarz