Naleśniki z pastą z sera feta i batata

Składniki:
(5 naleśników)
Nadzienie:
  • 150 g sera feta
  • 1 mały ugotowany albo upieczony batat
  • 5 pomidorów suszonych 
  • Kawałek pora (+/- 4 cm)
  • Sól, pieprz,

Naleśniki:
  • 200 g mąki
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  • Olej do smażenia 
Przygotowanie:
Przygotuj masę na naleśniki. Mikserem wymieszaj mąkę, jajka, mleko i wodę. Jeżeli masa jest gęsta, dodaj odrobinę wody. Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni.

Nadzienie:
Pora i suszone pomidory drobno pokrój. 
Ser feta oraz upieczonego batata wymieszaj na gładką masę blenderem albo widelcem. Dodaj pora i pomidory, dopraw i wymieszaj widelcem. 


Komentarze

Popularne posty