Naleśniki z pastą z sera feta i batata
Składniki:
(5 naleśników)
Nadzienie:
- 150 g sera feta
- 1 mały ugotowany albo upieczony batat
- 5 pomidorów suszonych
- Kawałek pora (+/- 4 cm)
- Sól, pieprz,
Naleśniki:
- 200 g mąki
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml wody
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
Przygotuj masę na naleśniki. Mikserem wymieszaj mąkę, jajka, mleko i wodę. Jeżeli masa jest gęsta, dodaj odrobinę wody. Smaż naleśniki na rozgrzanej patelni.
Nadzienie:
Pora i suszone pomidory drobno pokrój.
Ser feta oraz upieczonego batata wymieszaj na gładką masę blenderem albo widelcem. Dodaj pora i pomidory, dopraw i wymieszaj widelcem.
Komentarze
Prześlij komentarz