sobota, 12 sierpnia 2017

Kasza gryczana smażona z piersią i szpinakiem

Witam, witam :) 
Brak pomysłu na obiad? Zapraszam do wypróbowania - szybko i smacznie :) 


Składniki na jedną osobę.

Składniki:
  • 50 gram kaszy gryczanej
  • 150 gram piersi kurczaka
  • Olej do smażenia ( kokosowy )
  • Szpinak (u mnie mrożony)
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Papryka chilli 
  • Sól
  • Pieprz
Przygotowanie:
  1. Zaczynam od pokrojenia wszystkich składników: cebuli, czosnku, piersi i papryczki. 
  2. Cebulkę podsmażam na zloty kolor. 
  3. Pierś  dodaje na patelnie - do cebulki, smażę.
  4. Kaszę gotuje na osolonej wodzie. 
  5. Gdy pierś usmaży się dodaje przyprawy, szpinak, ugotowana kaszę i wlewam wodę na patelnię. Przykrywam pokrywką ( duszę około 10 minut)
  6. Pod koniec dodaję pokrojony czosnek oraz papryczkę. 
  7. Duszę aż wyparuje woda i gotowe :)