Kasza gryczana smażona z piersią i szpinakiem
Witam, witam :)
Brak pomysłu na obiad? Zapraszam do wypróbowania - szybko i smacznie :)
Składniki:
- 50 gram kaszy gryczanej
- 150 gram piersi kurczaka
- Olej do smażenia ( kokosowy )
- Szpinak (u mnie mrożony)
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- Papryka chilli
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
- Zaczynam od pokrojenia wszystkich składników: cebuli, czosnku, piersi i papryczki.
- Cebulkę podsmażam na zloty kolor.
- Pierś dodaje na patelnie - do cebulki, smażę.
- Kaszę gotuje na osolonej wodzie.
- Gdy pierś usmaży się dodaje przyprawy, szpinak, ugotowana kaszę i wlewam wodę na patelnię. Przykrywam pokrywką ( duszę około 10 minut)
- Pod koniec dodaję pokrojony czosnek oraz papryczkę.
- Duszę aż wyparuje woda i gotowe :)
Komentarze
Prześlij komentarz