Kurczak ze szpinakiem i nerkowcami
Składniki:
- ok. 300 gram makaronu - rurki
 - ok. 300 gram piersi kurczaka
 - ok. 250 gram szpinaku
 - 100 gram jogurtu naturalnego
 - 30 gram orzechów nerkowca
 - 3 ząbki czosnku
 - 2 pomidory
 - Olej kokosowy
 - Sól
 - Pieprz
 
Przygotowanie:
- Gotuję makaron all dente.
 - Pierś kroję w kostkę, doprawiam i smażę na oleju.
 - Do jogurtu dodaję szpinak, sól, pieprz i pokrojony czosnek. Mieszam.
 - Do usmażonej piersi dodaję ugotowany makaron ( na patelnię) Mieszam przez chwilę.
 - Następnie na patelnię wkrawam pomidory, wlewam jogurt ze szpinakiem i orzeszki nerkowca. Jeszcze przez chwilę mieszam i gotowe :)
 

Komentarze
Prześlij komentarz