Kurczak ze szpinakiem i nerkowcami



Składniki:

  • ok. 300 gram makaronu - rurki
  • ok. 300 gram piersi kurczaka
  • ok. 250 gram szpinaku
  • 100 gram jogurtu naturalnego
  • 30 gram orzechów nerkowca
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • Olej kokosowy
  • Sól
  • Pieprz
Przygotowanie:
  1. Gotuję makaron all dente.
  2. Pierś kroję w kostkę, doprawiam i smażę na oleju.
  3. Do jogurtu dodaję szpinak, sól, pieprz i pokrojony czosnek. Mieszam.
  4. Do usmażonej piersi dodaję ugotowany makaron ( na patelnię) Mieszam przez chwilę.
  5. Następnie na patelnię wkrawam pomidory, wlewam jogurt ze szpinakiem i orzeszki nerkowca. Jeszcze przez chwilę mieszam i gotowe :)

Komentarze

Popularne posty