Pierś w mleczku kokosowym
Składniki:
- 100 gram piersi kurczaka
 - 1 cebula
 - 3 ząbki czosnku
 - 50 gram mleczka kokosowego
 - 5 oleju do smażenia (kokosowy)
 - 1 łyżeczka curry
 - 10 gram nasion słonecznika
 - Sól
 - Pieprz
 
Dodatkowo:
- 50 gram ryżu
 - Fasolka szparagowa
 - Papryczka chilli
 
Przygotowanie:
- Cebulkę kroję i podsmażam na oleju.
 - Do cebuli dodaję pokrojoną pierś, doprawiam i smażę pod przykrywką.
 - Wkrawam czosnek oraz wlewam mleczko kokosowe. Przykrywam pokrywką i dusze jeszcze około 10 minut.
 - Podaje z ryżem i fasolką szparagową.
 
Kcal:460 B:28g. Ww:44g. T:20g.



Komentarze
Prześlij komentarz