Pierś w mleczku kokosowym




Składniki:
  • 100 gram piersi kurczaka
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 gram mleczka kokosowego
  • 5 oleju do smażenia (kokosowy)
  • 1 łyżeczka curry 
  • 10 gram nasion słonecznika
  • Sól
  • Pieprz
Dodatkowo:
  • 50 gram ryżu
  • Fasolka szparagowa 
  • Papryczka chilli
Przygotowanie:
  1. Cebulkę kroję i podsmażam na oleju.
  2. Do cebuli dodaję pokrojoną pierś, doprawiam i smażę pod przykrywką.
  3. Wkrawam czosnek oraz wlewam mleczko kokosowe. Przykrywam pokrywką i dusze jeszcze około 10 minut.
  4. Podaje z ryżem i fasolką szparagową.
Kcal:460 B:28g. Ww:44g. T:20g.



Komentarze

Popularne posty