Faszerowana papryka
Papryka faszerowana piersią z kurczaka
Składniki:
(1 porcja)
- Papryka
- 100 gram piersi z kurczaka
- Cebula
- 30 gram ryżu (u mnie brązowy)
- Ser mozzarella (może być ser żółty)
- Sól
- Pieprz
- Papryka ostra
- Oregano
Przygotowanie:
- Z papryki odcinam górna część, oczyszczam wnętrze, następnie dokładnie myje.
- Do wnętrza papryki wlewam odrobinę oleju, wsypuję pieprz i sól.
- Gotuję ryż.
- Pierś z kurczaka i cebulę kroje na drobną kostkę, następnie ze sobą mieszam.
- Ugotowany ryż łącze z kurczakiem, dodaje niewielka ilość sera i doprawiam.
- Całość wkładam do piekarnika na około 1 godzinę, nagrzanego na 180 stopni.
Do farszu można dodać warzywa np. pomidory, pomidory suszone, różnego rodzaju sosy :)
Komentarze
Prześlij komentarz