Faszerowana papryka

Papryka faszerowana piersią z kurczaka



Składniki:
(1 porcja)
  • Papryka 
  • 100 gram piersi z kurczaka
  • Cebula
  • 30 gram ryżu (u mnie brązowy)
  • Ser mozzarella (może być ser żółty)
Przyprawy:
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka ostra
  • Oregano
Przygotowanie:
  1. Z papryki odcinam górna część, oczyszczam wnętrze, następnie dokładnie myje.
  2. Do wnętrza papryki wlewam odrobinę oleju, wsypuję pieprz i sól.
  3. Gotuję ryż.
  4. Pierś z kurczaka i cebulę kroje na drobną kostkę, następnie ze sobą mieszam.
  5. Ugotowany ryż łącze z kurczakiem, dodaje niewielka ilość sera i doprawiam.
  6. Całość wkładam do piekarnika na około 1 godzinę, nagrzanego na 180 stopni.
Do farszu można dodać warzywa np. pomidory, pomidory suszone, różnego rodzaju sosy :)


Popularne posty