niedziela, 29 stycznia 2017

Pieczona owsianka

Witam! 
Wymyśliłam przepis na troszkę inne śniadanie.
Puszysta i delikatna, pieczona owsianka. Zadowoli każde podniebienie.
Do przygotowania użyłam 100% dżemu o smaku czarnego bzu i jabłka :)
Zapraszam!






Składniki:

  • 1 jajko
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki dżemu 100% z czarnego bzu i jabłka
  • Bakalie ( wedle uznania, ja dodałam słonecznik i orzechy włoskie )
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam.
  2. Na końcu dodałam bakalie.
  3. Przelałam do naczynia.
  4. Całość włożyłam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piekłam około 30 minut.



Prozdrowotne dżemy Łowicz na śniadanie – poznaj dobroczynną moc natury taką, że Łooo!