Faszerowana pierś z kurczaka

Przepis na faszerowaną pierś z kurczaka w panierce z otrębów pszennych :)




Składniki:

  • Pierś z kurczaka
  • Otręby pszenne
  • Jajko
  • Ser mozzarella
  • Olej do smażenia
Przyprawy:

  • sól 
  • pieprz
  • ostra papryka
  • słodka papryka
  • czosnek
Przygotowanie:
  1. Do miseczki wsypuję otręby i przyprawy, mieszam.
  2. W drugiej miseczce roztrzepuję jajko.
  3. Mozzarellę kroję na małe kawałeczki.
  4. Pierś kroję na niewielkie kawałki, tak żebym mogła zrobić w nich dziurkę na mozzarellę.
  5. Pierś faszeruję mozzarellą, obtaczam w jajku i w otrębach.
  6. Na rozgrzany olej wkładam pierś i smażę pod przykryciem na średnim ogniu, około 15 minut.



Popularne posty