Naleśniki faszerowane szpinakiem, fetą i piersią kurczaka
Składniki:
- 50 gram mąki pełnoziarnistej
- 50 gram mąki pszennej
- 2 żółtka
- ok. 100 ml wody
- Sól, pieprz, bazylia i cukier
Farsz:
- 200 gram zmielonej piersi kurczaka
- 2 białka
- ok. 200 gram szpinaku (ja użyłam mrożonego)
- 1 mała cebula
- 50 gram sera feta
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
- Mąki, żółtka, przyprawy i wodę mieszam ze sobą ( ciasto nie może być gęste i za rzadkie)
- Smażę naleśniki - powinno wyjść ok. 4 sztuki.
- Pierś mieszam z białkami, posiekaną cebulą, pokrojonym drobno serem feta i szpinakiem.
- Doprawiam, smaruję naleśniki farszem i zawijam ( jeżeli się rozlatują wtedy wbijam wykałaczki na brzegach)
- Piekę w temperaturze 160 stopni przez 25 minut, następnie powiększam do 180 stopni i piekę jeszcze 15 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz