Naleśniki faszerowane szpinakiem, fetą i piersią kurczaka



Składniki:
  • 50 gram mąki pełnoziarnistej
  • 50 gram mąki pszennej
  • 2 żółtka
  • ok. 100 ml wody
  • Sól, pieprz, bazylia i cukier
Farsz:
  • 200 gram zmielonej piersi kurczaka
  • 2 białka
  • ok. 200 gram szpinaku (ja użyłam mrożonego)
  • 1 mała cebula
  • 50 gram sera feta
  • Sól i pieprz
Przygotowanie:
  1. Mąki, żółtka, przyprawy i wodę mieszam ze sobą ( ciasto nie może być gęste i za rzadkie)
  2. Smażę naleśniki - powinno wyjść ok. 4 sztuki.
  3. Pierś mieszam z białkami, posiekaną cebulą, pokrojonym drobno serem feta i szpinakiem.
  4. Doprawiam, smaruję naleśniki farszem i zawijam ( jeżeli się rozlatują wtedy wbijam wykałaczki na brzegach)
  5. Piekę w temperaturze 160 stopni przez 25 minut, następnie powiększam do 180 stopni i piekę jeszcze 15 minut.




Komentarze

Popularne posty