Pomidorowa szakszuka
Składniki:
(1 porcja)
- 2 pomidory
 - Ok 150 gram passaty (ja użyłam sosu pomidorowego domowej roboty)
 - 3-4 suszone pomidory
 - 1/3 cukinii
 - 3 jajka
 - 2 ząbki czosnku
 - Masło
 - Sól, pieprz, natka pietruszki
 
Przygotowanie:
- Pomidory, cukinię i suszone pomidory pokrój na drobną kostkę.
 - Na patelni podsmaż czosnek.
 - Pomidory, cukinię oraz passatę włóż na patelnię i dopraw. Smaż na większym ogniu około 3 minuty. Dołóż suszone pomidory i smaż kolejne 3 minuty. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu.
 - Do podsmażonych pomidorów wbij jajka, dopraw i przykryj pokrywką. Gotuj do momentu, aż białka jajek będą ścięte.
 - Posyp świeżą natką pietruszki.
 


Komentarze
Prześlij komentarz