Pomidorowa szakszuka
Składniki:
(1 porcja)
- 2 pomidory
- Ok 150 gram passaty (ja użyłam sosu pomidorowego domowej roboty)
- 3-4 suszone pomidory
- 1/3 cukinii
- 3 jajka
- 2 ząbki czosnku
- Masło
- Sól, pieprz, natka pietruszki
Przygotowanie:
- Pomidory, cukinię i suszone pomidory pokrój na drobną kostkę.
- Na patelni podsmaż czosnek.
- Pomidory, cukinię oraz passatę włóż na patelnię i dopraw. Smaż na większym ogniu około 3 minuty. Dołóż suszone pomidory i smaż kolejne 3 minuty. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu.
- Do podsmażonych pomidorów wbij jajka, dopraw i przykryj pokrywką. Gotuj do momentu, aż białka jajek będą ścięte.
- Posyp świeżą natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz