Pomidorowa szakszuka



Składniki:
(1 porcja)
  • 2 pomidory
  • Ok 150 gram passaty (ja użyłam sosu pomidorowego domowej roboty)
  • 3-4 suszone pomidory
  • 1/3 cukinii
  • 3 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • Masło
  • Sól, pieprz, natka pietruszki
Przygotowanie:
  1. Pomidory, cukinię i suszone pomidory pokrój na drobną kostkę.
  2. Na patelni podsmaż czosnek.
  3. Pomidory, cukinię oraz passatę włóż na patelnię i dopraw. Smaż na większym ogniu około 3 minuty. Dołóż suszone pomidory i smaż kolejne 3 minuty. Pamiętaj o ciągłym mieszaniu.
  4. Do podsmażonych pomidorów wbij jajka, dopraw i przykryj pokrywką. Gotuj do momentu, aż białka jajek będą ścięte. 
  5.  Posyp świeżą natką pietruszki.

Komentarze

Popularne posty