Gogry dyniowe
Składniki:
(6 sztuk)
- 100 gram mąki jaglanej
 - 2 jajka
 - 3/4 szklanki puree z dyni
 - 50 gram jogurtu greckiego
 - Około 50 ml mleka
 - 3 łyżki miodu
 - 1 łyżka oleju
 - 1/2 łyżeczki cynamonu
 - Szczypta proszku do pieczenia i sody
 
Przygotowanie:
- Suche składniki przesiej do miski przez sito.
 - W osobnej misce połącz jajka, puree z dyni, jogurt, mleko i miód.
 - Mieszaj do uzyskania jednolitej masy i połącz suche składniki z mokrymi.
 - Porcję ciasta wlej na rozgrzaną gofrownicę, smaż około 3-4 minut, aż gofry będą miały złoty kolor.
 
Makroskładniki dla jednego gofra:
Kcal: 135 Węglowodany:19 Białka:5,5 Tłuszcze:4,2


Komentarze
Prześlij komentarz