Gogry dyniowe
Składniki:
(6 sztuk)
- 100 gram mąki jaglanej
- 2 jajka
- 3/4 szklanki puree z dyni
- 50 gram jogurtu greckiego
- Około 50 ml mleka
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka oleju
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- Szczypta proszku do pieczenia i sody
Przygotowanie:
- Suche składniki przesiej do miski przez sito.
- W osobnej misce połącz jajka, puree z dyni, jogurt, mleko i miód.
- Mieszaj do uzyskania jednolitej masy i połącz suche składniki z mokrymi.
- Porcję ciasta wlej na rozgrzaną gofrownicę, smaż około 3-4 minut, aż gofry będą miały złoty kolor.
Makroskładniki dla jednego gofra:
Kcal: 135 Węglowodany:19 Białka:5,5 Tłuszcze:4,2
Komentarze
Prześlij komentarz