Gogry dyniowe

Składniki:
(6 sztuk)
  • 100 gram mąki jaglanej
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki puree z dyni
  • 50 gram jogurtu greckiego
  • Około 50 ml mleka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • Szczypta proszku do pieczenia i sody 
Przygotowanie:
  1. Suche składniki przesiej do miski przez sito.
  2. W osobnej misce połącz jajka, puree z dyni, jogurt, mleko i miód.
  3. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy i połącz suche składniki z mokrymi.
  4. Porcję ciasta wlej na rozgrzaną gofrownicę, smaż około 3-4 minut, aż gofry będą miały złoty kolor.
Makroskładniki dla jednego gofra:
Kcal: 135 Węglowodany:19 Białka:5,5 Tłuszcze:4,2




Komentarze

Popularne posty