Placki serowe
Składniki:
(ok. 5 małych placków)
(ok. 5 małych placków)
- 100 gram sera twarogowego (użyłam pełnotłustego)
 - 1 jajko
 - 3 łyżki mąki pszennej
 - ok. 2-3 łyżki mleka
 - Ekstrakt waniliowy
 - 2 łyżeczki miodu
 - Masło do smażenia
 
Przygotowanie:
- Ser, jajko, mąkę, miód i ekstrakt waniliowy wymieszaj ze sobą. Jeżeli masa jest bardzo gęsta, dodaj stopniowo mleko.
 - Na rozgrzaną patelnię wykładaj małymi porcjami ciasto (1 pełna łyżka wystarczy na jeden placek)
 - Smaż na średnim ogniu około 2 minuty na stronę.
 - Placki są delikatne, uważaj przy odwracaniu, aby się nierozpadły.
 


Komentarze
Prześlij komentarz