Spaghetti al pomodoro

\
Składniki:
(2 porcje)
  • 300 gram pomidorów krojonych
  • 100 gram suchego makaronu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu balsamicznego 
  • Oliwa z oliwek
  • Świeża bazylia
  • Parmezan
  • Sól 
  • Pieprz 
  • Cukier
Przygotowanie:
  1. Wstaw wodę na makron i osól. Spaghetti włóż do wrzącej wody. Gotuj al dente.
  2. Posiekaj czosnek i podsmaż na oliwie, aż zmięknie. Dodaj pomidory i ocet balsamiczny. Podduś około 5 minut. 
  3. Dopraw solą, pieprzem oraz cukrem.
  4. Makaron po odcedzeniu przełóż do sosu i wymieszaj.
  5. Podaj z parmezanem i świeżą bazylią.



Komentarze

Popularne posty