Spaghetti al pomodoro
\
Składniki:
(2 porcje)
- 300 gram pomidorów krojonych
 - 100 gram suchego makaronu
 - 3 ząbki czosnku
 - 1 łyżka octu balsamicznego
 - Oliwa z oliwek
 - Świeża bazylia
 - Parmezan
 - Sól
 - Pieprz
 - Cukier
 
Przygotowanie:
- Wstaw wodę na makron i osól. Spaghetti włóż do wrzącej wody. Gotuj al dente.
 - Posiekaj czosnek i podsmaż na oliwie, aż zmięknie. Dodaj pomidory i ocet balsamiczny. Podduś około 5 minut.
 - Dopraw solą, pieprzem oraz cukrem.
 - Makaron po odcedzeniu przełóż do sosu i wymieszaj.
 - Podaj z parmezanem i świeżą bazylią.
 


Komentarze
Prześlij komentarz