Przejdź do głównej zawartości
Spaghetti z domowym pesto bazyliowym
Składniki:
(1 porcja)
- 50 gram makaronu spaghetti
- Pół średniej wielkości cukinii
- 1 ząbek czosnku
- Sól i pieprz
Pesto:
- 1/2 nabitej szklanki świeżej bazylii
- 20 gram orzechów włoskich
- 4-5 łyżek oleju
- 1 ząbek czosnku
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj wedle instrukcji na opakowaniu.
- Cukinię pokrój w kostkę. Dopraw solą oraz pieprzem i podsmaż z czosnkiem.
- Bazylię, orzechy, czosnek i olej dokładnie zmiksuj (najlepiej blenderem). Dopraw solą i pieprzem.
- Makaron wymieszaj z pesto i podsmażoną cukinią.
Komentarze
Prześlij komentarz