Spaghetti z domowym pesto bazyliowym


Składniki:
(1 porcja)

  • 50 gram makaronu spaghetti
  • Pół średniej wielkości cukinii
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz
Pesto:
  • 1/2 nabitej szklanki świeżej bazylii
  • 20 gram orzechów włoskich
  • 4-5 łyżek oleju 
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól i pieprz
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj wedle instrukcji na opakowaniu.
  2. Cukinię pokrój w kostkę. Dopraw solą oraz pieprzem i podsmaż z czosnkiem.
  3. Bazylię, orzechy, czosnek i olej dokładnie zmiksuj (najlepiej blenderem). Dopraw solą i pieprzem.
  4. Makaron wymieszaj z pesto i podsmażoną cukinią.

Komentarze

Popularne posty