Zielona sałatka z jajkiem sadzonym
Składniki:
(1 porcja)
- 1 jajko
- 1/2 czerwonej papryki
- Około 4 różyczki brokułu
- 1 mała cebula
- 1/3 cukinii
- 1/2 łodygi selera naciowego
- 20 gram sera fata
- 2 orzechy włoskie
- Olej do smażenia
- Sól, pieprz i pieprz cytrynowy
- Paprykę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż (aż papryka zmięknie). Dodaj drobno pokrojoną cukinię i selera.
- Brokuły blanszuj 1-2 minuty. Podziel je na małe różyczki, połóż na sitko i włóż do wrzątku. Następnie opłucz zimną wodą. Włóż na patelnię
- Dopraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Przełóż na talerz.
- Przygotuj jajko sadzone. Przełóż na sałatkę, posyp serem feta, orzechami i świeżą kolendrą.
Makroskładniki: kcal: 355 Tłuszcz: 28 g. Węglowodany: 16 g. Białko: 16 g.
Komentarze
Prześlij komentarz