Zielona sałatka z jajkiem sadzonym













Składniki:

(1 porcja)

  • 1 jajko
  • 1/2 czerwonej papryki
  • Około 4 różyczki brokułu
  • 1 mała cebula
  • 1/3 cukinii
  • 1/2 łodygi selera naciowego
  • 20 gram sera fata
  • 2 orzechy włoskie
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz i pieprz cytrynowy
Przygotowanie:

  1. Paprykę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż (aż papryka zmięknie). Dodaj drobno pokrojoną cukinię i selera.
  2. Brokuły blanszuj 1-2 minuty. Podziel je na małe różyczki, połóż na sitko i włóż do wrzątku. Następnie opłucz zimną wodą. Włóż na patelnię
  3. Dopraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Przełóż na talerz.
  4. Przygotuj jajko sadzone. Przełóż na sałatkę, posyp serem feta, orzechami i świeżą kolendrą.
Makroskładniki: kcal: 355 Tłuszcz: 28 g. Węglowodany: 16 g. Białko: 16 g. 



Komentarze

Popularne posty