Kolorowa misa z sosem musztardowo-miodowym
Składniki:
(1 porcja)
- 100 g ugotowanej kaszy pęczak
 - 1 jajko
 - 50 g makreli wędzonej
 - 1/2 pomidora
 - Około 1/4 ogórka
 - Garść czerwonej kapusty
 - Por
 - Kiełki
 - Siemię lniane
 - Sok z cytryny
 - Sól i pieprz
 
Sos:
- 1 łyżka miodu
 - 1 łyżka musztardy
 - 1 łyżeczka oliwy z oliwek
 - Około 1 łyżeczka soku z cytryny
 - Sól i pieprz
 
Przygotowanie:
- Ugotuj kaszę wedle instrukcji na opakowaniu.
 - Kapustę poszatkuj, skropl sokiem z cytryny, posól i popieprz.
 - Pomidora i ogórka pokrój w półksiężyce.
 - Przygotuj sadzone jajko.
 - Składniki poukładaj w misie, na wierzch posyp siemię, kiełki i plasterki pora.
 


Komentarze
Prześlij komentarz