Kolorowa misa z sosem musztardowo-miodowym
Składniki:
(1 porcja)
- 100 g ugotowanej kaszy pęczak
- 1 jajko
- 50 g makreli wędzonej
- 1/2 pomidora
- Około 1/4 ogórka
- Garść czerwonej kapusty
- Por
- Kiełki
- Siemię lniane
- Sok z cytryny
- Sól i pieprz
Sos:
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- Około 1 łyżeczka soku z cytryny
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
- Ugotuj kaszę wedle instrukcji na opakowaniu.
- Kapustę poszatkuj, skropl sokiem z cytryny, posól i popieprz.
- Pomidora i ogórka pokrój w półksiężyce.
- Przygotuj sadzone jajko.
- Składniki poukładaj w misie, na wierzch posyp siemię, kiełki i plasterki pora.
Komentarze
Prześlij komentarz