Pieczona ryba z jajkeim
- Ryba ( u mnie dorsz )
- 1 jajko
- 2 plastry cytryny
- Cebula
- Łyżka oleju
- Folia aluminiowa
- Sól
- Pieprz
- Pietruszka
- Papryka ostra
Przygotowanie:
- Rybę przyprawiam, wkrawam cebulę i odkładam do lodówki na kilka godzin ( nie jest to konieczne ).
- Rybę układam na folię aluminiową.
- Na wierzch układam plasterki cytryny.
- Z folii robię taką " łódeczkę", u góry jest otwór a po bokach zginam, żeby nic nie wyleciało.
- Przez otwór wbijam całe jajko na rybę.
- Rybę wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 Stopni, na około 40 minut.
Jemy bez cytryny :)
Bardzo fajny przepis. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Bardzo lubię zapiekanie w folii aluminiowej, danie jest wtedy delikatne i smaki super się łączą:) Zapraszam też do mnie na bloga, m.in na sałatkę z duszoną rzodkiewką
OdpowiedzUsuńOj ja też bardzo uwielbiam :)
UsuńObowiązkowo zajrzę :)