Dorsz pod pierzynką
Składniki:
- 200 gram dorsza
- 1 cebula
- Pół cukinii (średniej wielkości)
- 100 gram szpinaku
- 2 łyżki oleju Wielkopolskiego
- 1 łyżka ziaren słonecznika
- 150 ml bulionu warzywnego
- Pieprz, pieprz ziołowy, natka pietruszki
- Starty ser żółty
Przygotowanie:
- Cebulę kroję w piórka, dorsza na kostkę a cukinię ścieram na tarce.
- W szklance mieszam bulion z przyprawami, olejem i słonecznikiem.
- Do naczynia żaroodpornego wkładam składniki w takiej kolejności: cebula, dorsz, szpinak i cukinia.
- Następnie polewam po całości przygotowany wcześniej bulionem z olejem, przyprawami i słonecznikiem.
- Na wierzch ścieram ser i wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piekę 35-45 minut.
#OlejKonwenanse #OlejWielkopolski
Komentarze
Prześlij komentarz