Dorsz pod pierzynką


Składniki:

  • 200 gram dorsza
  • 1 cebula
  • Pół cukinii (średniej wielkości)
  • 100 gram szpinaku
  • 2 łyżki oleju Wielkopolskiego
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • Pieprz, pieprz ziołowy, natka pietruszki
  • Starty ser żółty
Przygotowanie:
  1. Cebulę kroję w piórka, dorsza na kostkę a cukinię ścieram na tarce.
  2. W szklance mieszam bulion z przyprawami, olejem i słonecznikiem.
  3. Do naczynia żaroodpornego wkładam składniki w takiej kolejności: cebula, dorsz, szpinak i cukinia.
  4. Następnie polewam po całości przygotowany wcześniej bulionem z olejem, przyprawami i słonecznikiem.
  5. Na wierzch ścieram ser i wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piekę 35-45 minut.
 #OlejKonwenanse  #OlejWielkopolski  


#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

Komentarze

Popularne posty