Makaron z dyniowym puree


Dynia- kwintesencja jesieni. 
Swoim ciepłym kolorem witam piękną jesień. Jak wszystkie pomarańczowe owoce i warzywa, dynia zawiera karotenoidy, wiele witamin: B2, B3, B6 B9, C i E.  Oraz minerały: błonnik, cynk, mangan, magnez, żelazo, miedz i potas.
Pyszna na słodko i słono. 100 gram dyni ma zaledwie 33kcal.
Jak jej nie lubic <3
#myAmbition



Składniki:
(1 porcja)
  • 200 gram puree z dyni
  • 100 gram piersi kurczaka
  • 50 gram makaronu spaghetti
  • 1 cebula
  • Dowolny ser ( ja użyłam pleśniowego)
  • 2 łyżki mleka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Makaron gotuje wedle instrukcji na opakowaniu.
  2. Pierś kroje w kostkę, doprawiam i smażę z pokrojoną cebulą.
  3. Dynię gotuję, następnie rozdrabniam na gładką masę z dodatkiem mlekiem 
  4. Do piersi dodaję ugotowanych makaron i dynię. 
  5. Gotuje jeszcze przez chwilę.
  6. Podaje z serem pleśniowym.

sklepie Dajar na hasło 
         ZDROWA-JESIEŃ otrzymacie zniżkę 10% na produkty Ambition (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.)

Do zdjęcia użyłam talerza firmy Ambition

Zdrowa jesień na talerzu

Komentarze

Popularne posty