Makaron z dyniowym puree
Dynia- kwintesencja jesieni.
Swoim ciepłym kolorem witam piękną jesień. Jak wszystkie pomarańczowe owoce i warzywa, dynia zawiera karotenoidy, wiele witamin: B2, B3, B6 B9, C i E. Oraz minerały: błonnik, cynk, mangan, magnez, żelazo, miedz i potas.
Pyszna na słodko i słono. 100 gram dyni ma zaledwie 33kcal.
Jak jej nie lubic <3
#myAmbition
Składniki:
(1 porcja)
- 200 gram puree z dyni
- 100 gram piersi kurczaka
- 50 gram makaronu spaghetti
- 1 cebula
- Dowolny ser ( ja użyłam pleśniowego)
- 2 łyżki mleka
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
- Makaron gotuje wedle instrukcji na opakowaniu.
- Pierś kroje w kostkę, doprawiam i smażę z pokrojoną cebulą.
- Dynię gotuję, następnie rozdrabniam na gładką masę z dodatkiem mlekiem
- Do piersi dodaję ugotowanych makaron i dynię.
- Gotuje jeszcze przez chwilę.
- Podaje z serem pleśniowym.
W sklepie Dajar na hasło
ZDROWA-JESIEŃ otrzymacie zniżkę 10% na produkty Ambition (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.)
Do zdjęcia użyłam talerza firmy Ambition
Komentarze
Prześlij komentarz