Faszerowana pierś


Składniki:
(1 porcja)

  • 150 gram piersi kurczaka
  • około 150 gram szpinaku 
  • Ser żółty
  • 2-3 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Ostra papryka
  • Olej do smażenia
Przygotowanie:
    1. Rozgrzewam patelnię, dodaję olej i czosnek przeciśnięty przez praskę. Po chwili wrzucam szpinak, doprawiam solą, pieprzem i smażę do odparowania wody.
    2. W piersi wycinam "kieszonkę" i faszeruję szpinakiem i serem żółtym. Brzegi spinam wykałaczkami ( żeby nie wyleciał farsz)
    3. Gotowe piersi podsmażam z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią.
    4. Następnie przekładam na blaszkę i zapiekam w piekarniku około 20 minut w temp 180 stopni .


Komentarze

Popularne posty