Faszerowana pierś
Składniki:
(1 porcja)
- 150 gram piersi kurczaka
- około 150 gram szpinaku
- Ser żółty
- 2-3 ząbki czosnku
- Sól
- Pieprz
- Ostra papryka
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
- Rozgrzewam patelnię, dodaję olej i czosnek przeciśnięty przez praskę. Po chwili wrzucam szpinak, doprawiam solą, pieprzem i smażę do odparowania wody.
- W piersi wycinam "kieszonkę" i faszeruję szpinakiem i serem żółtym. Brzegi spinam wykałaczkami ( żeby nie wyleciał farsz)
- Gotowe piersi podsmażam z każdej strony na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią.
- Następnie przekładam na blaszkę i zapiekam w piekarniku około 20 minut w temp 180 stopni .
Komentarze
Prześlij komentarz