Pierś w sosie musztardowo - miodowym
Cukinia -
wspaniałe warzywo z rodziny dyniowych, nie tylko dobrze smakuje, ale również ma wiele cennych właściwości odżywczych. Cukinia zawiera bardzo dużo wody - ponad 90% i bardzo mało kalorii. Porcja 150 gram cukinii dostarcza 40% dziennego zapotrzebowania na witaminę C, która jest niezbędna w okresie jesiennym. #myAmbition
Składniki:
(1 porcja)
- 150 gram piersi
- 1 mała cukinia
- 1 cebula
- 50 gram musztardy sarepskiej
- 1 łyżka miodu
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
Przygotowanie:
- Pierś kroję w kostkę, doprawiam i smażę z pokrojoną drobno cebulą.
- Za pomocą obieraczki wycinam paski z cukinii i dokładam na patelnię.
- Mieszam musztardę i miód.
- Jeżeli pierś będzie gotowa dodaję do niej wymieszaną musztardę z miodem (gotuję jeszcze około 3 minuty )
Talerz firmy Ambition
W sklepie Dajar na hasło
ZDROWA-JESIEŃ otrzymacie zniżkę 10% na produkty Ambition (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.)
Komentarze
Prześlij komentarz