Musztardowo- miodowa sałatka z dorszem
Składniki:
- 150 g fileta dorsza
- Garść rukoli
- 50 g makaronu
- 1 pomidor
- 1 cebula
Sos:
- 20 g musztardy
- 10 g miodu
- Kilka kropli soku z cytryny
- 1/2 ząbka czosnku
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
Rybę oczyść i pokrój w kotkę. Dopraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym.
Pokrój cebulę w kostkę i smaż razem z dorszem.
Makaron ugotuj al dente.
W międzyczasie przygotuj sos.
Czosnek pokrój w bardzo drobną kosteczkę, wymieszaj z musztardą i miodem. Dopraw solą oraz pieprzem i kilkoma kroplami cytryny.
Usmażonego dorsza przełóż na talerz. Wymieszaj z rukolą, makaronem, pomidorem i polej sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz