Musztardowo- miodowa sałatka z dorszem


Składniki:

  • 150 g fileta dorsza
  • Garść rukoli
  • 50 g makaronu
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
Sos:
  • 20 g musztardy
  • 10 g miodu
  • Kilka kropli soku z cytryny
  • 1/2 ząbka czosnku
  • Sól
  • Pieprz
Przygotowanie:
Rybę oczyść i pokrój w kotkę. Dopraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym.
Pokrój cebulę w kostkę i smaż razem z dorszem.
Makaron ugotuj al dente.

W międzyczasie przygotuj sos. 
Czosnek pokrój w bardzo drobną kosteczkę, wymieszaj z musztardą i miodem. Dopraw solą oraz pieprzem i kilkoma kroplami cytryny.

Usmażonego dorsza przełóż na talerz. Wymieszaj z rukolą, makaronem, pomidorem i polej sosem.




Komentarze

Popularne posty